behanger

Vinylbehang

Een nieuw behangetje, maar welk? Ga je voor gewoon papier of kies je dit keer iets dat wat langer meegaat en er ook wat beter uitziet? In dat geval is vinylbehang een overweging meer dan waard. Onze behangers passen het steeds vaker toe in privéwoningen en ook in zakelijke ruimtes. Bekijk eens wat vinylbehang nu eigenlijk is en welke kwaliteiten het heeft boven normaal papier behang.

lijmen
roller
kwast
behangen

Zoek je een behanger? Wij zijn je graag van dienst!

Wat is vinylbehang?

Dit behang is opgebouwd uit twee lagen. De toplaag bestaat uit vinyl. Dit kunststofweefsel werd populair in de jaren ’60 en wordt nu ook graag benut voor goed behang. Vinyl is een rubberachtige stof. Het leent zich ook goed voor behang. Het kan namelijk worden bedrukt met tal van dessins in alle mogelijke kleuren. Je kunt met vinyl ook reliëf maken. De onderlaag van dit soort behang is soms ook van vinyl gemaakt, maar vaker van papier en ook wel linnen.

Aan vinylbehang hangt wel een prijskaartje. Het is een stuk duurder dan gewoon papierbehang. Aan de andere kant krijg je er ook veel voor terug. Je kunt vinylbehang makkelijk schoonhouden, het gaat langer mee dan normaal behang en het kan heel goed toegepast worden in vochtige ruimtes. Geschikt dus voor keuken of badkamer.

Schuimvinyl

Een eigen type vinylbehang is het zogenaamde schuimvinyl. Dat voelt wat sponzig aan. Opgeschuimd vinyl kan onze behanger zo op je muren aanbrengen, dat je een aanzien krijgt van sierpleister. Aan te raden is dan wel om dit type behang te verven. Zodat bijvoorbeeld rook niet in het materiaal kan trekken. Waar je muurbekleding stevig moet zijn (ook in zakelijke ruimtes), is schuimvinyl een aanrader. Want:

  • zeer sterk materiaal
  • makkelijk schoon te houden
  • relatief stootvrij
  • lange levensduur

Pro’s en contra's

Alle typen vinylbehang hebben overigens voordelen. Het sterke, elastische vinyl houdt het veel langer uit dan gewoon papier. Het is ook spatwaterbestendig zodat het ook goed toegepast kan worden in toiletten en bijkeukens. Het enige echte nadeel is de fors hogere prijs. Een goede kwaliteit vinyl is snel tot zes keer zo duur als papier behang.

Valt je keuze toch op de kwaliteit en duurzaamheid van vinylbehang? Dan is het des te raadzamer om onze service te benutten. Vraag vrijblijvend offertes aan bij onze behangers zodat je uiteindelijk de best mogelijk prijs kunt bedingen. Met onze hulpdienst bespaar je dus meteen al.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
samenwerking kluswebsite