behanger

Behang verwijderen

Ben je van plan om je behang te verwijderen? Dit klusje kun je prima zelf doen. Op deze pagina lees je handige tips om je behang zo goed mogelijk weg te halen. Besteed je het werk liever uit? Schakel dan één van onze behangers bent door vrijblijvend contact op te nemen.

lijmen
roller
kwast
behangen

Zoek je een behanger? Wij zijn je graag van dienst!

Behang verwijderen door Behang-ploeg

Behang verwijderen een lastige klus? Dat valt echt heel erg mee. Kijk eerst wel even naar het soort behang dat je van je muren af wilt krijgen. Gaat het om normaal papierbehang? Of zit er oud vinylbehang op dat je wilt verwijderen? Volg de richtlijnen per type en je zult zien: deze bedekking weghalen is goed te doen. Heb je geen zin in die klus? Dan kun je het natuurlijk altijd uitbesteden. Onze behangers verwijderen het behang in no time. En denk vooral niet: ik plak de nieuwe laag gewoon over de oude. Zo ontstaan bobbels en blaasjes die je niet eenvoudig verwijdert!

Behang afstomen

Behang verwijderen doe je door te stomen of af te weken. Je schakelt eerst de stroom uit en verwijdert de afdekplaten van lichtknoppen en stopcontacten. Maak dan met een prikroller gaatjes in de oude laag. Dat helpt om straks de hete stoom beter in het behang door te laten dringen. Breng het water van een stoomapparaat naar de juiste temperatuur en houd de afstomer een halve minuut tegen het behang. Meteen daarna steek je de gestoomde plek los. Papierresten die achterblijven, verwijder je met een natte spons en een afsteekmes. Resterende dunne laagjes kunnen met schuurpapier (grove korrel) worden verwijderd. Vinylbehang verwijderen gebeurt met een stomer. Zo week je de toplaag van vinyl eerst los, waarna je heel gemakkelijk de onderlaag vervolgens verwijdert.

Papierbehang afweken

Wanneer je papierbehang wilt verwijderen kun je dat afweken. Herhaal dezelfde eerste stappen wanneer je de bedekking afstoomt. Anders dan bij stomen, breng je vervolgens een afweekmiddel aan. Je verdunt het middel eerst met water en smeert het dan royaal op je behang. Gebruik daarvoor een spons of een blokwitter. Laat het afweekmiddel vijf minuten intrekken. Daarna steek je het eenvoudig los. Blijven er nog dunne vliesjes zitten? Deze schuur je uiteindelijk weg.

Tips

Een paar algemene tips als behang verwijderen aan de orde is:

  • dek de vloer af met afdekfolie
  • gebruik een trap met antislip treden
  • sta stevig in je schoenen
  • bij behang op gipsplaten, liever afweken dan stomen

Je kunt zelf behang verwijderen voordat je een professionele behanger via onze service om een goede offerte vraagt. Je kunt ook de gehele klus all-in uitbesteden. Vaak is dat goedkoper dan je denkt. Vraag onze behangers vrijblijvend waar de kosten op uit zullen komen. Er is meer mogelijk dan je wellicht denkt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.